Ce este presoterapia si ce afectiuni trateaza?

07/05/2021
Only in our store! Famous American WeatherMaster tents! (Demo)

CE ESTE PRESOTERAPIA SI CE AFECTIUNI TRATEAZA?

Ce este presoterapia?

Presoterapia, cunoscuta si sub denumirea de drenaj limfatic, este o procedura non-invaziva care presupune folosirea presiunii aerului, alternand intre compresie si decompresie. Prin intermediul acestei terapii, se stimuleaza circulatia venoasa si limfatica si se accelereaza procesul de eliminare a toxinelor din organism.

Presoterapia se foloseste atat in domeniul cosmetic, cat si medical.

De ce se apeleaza la presoterapie?

Presoterapia ofera o alternativa la drenajul limfatic manual. Sistemul limfatic face parte din sistemul circulator si este necesar pentru raspunsul nostru imunitar. Este format dintr-o retea de vase limfatice care transporta lichidul limfatic. Lichidul limfatic este alcatuit din globule albe, grasimi si bacterii care se acumuleaza in organism, de exemplu, in urma digestiei. Sistemul limfatic se bazeaza pe muschii si miscarile noastre pentru a drena acest lichid. Daca o persoana are, de exemplu, o circulatie deficitara sau edem, presoterapia poate ajuta la drenarea acestui lichid.

Cum se realizeaza presoterapia?

Presoterapia se realizeaza cu ajutorul unui echipament special compus din compresor si parti pneumatice aferente membrelor inferioare, superioare si zonei abdomenului care se umfla progresiv de la periferie in sensul circulatiei limfatice. Se realizeaza, astfel, un masaj mecanic pe traseul vaselor limfatice pentru a transporta limfa blocata spre ganglionii limfatici care reprezinta centrul de colectare si filtrare al limfei.

Persoana care urmeaza sa faca presoterapie imbraca costumul special si se asaza pe spate in pozitie culcata.

Durata unei sedinte este 30-45 minute.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, de obicei se recomanda o serie de sedinte in functie de nevoile specifice ale fiecaruia.

Presoterapia si-a dovedit eficienta in ameliorarea si tratarea diverselor afectiuni, precum:

  • Staza limfatica
  • Circulatia deficitara
  • Retentia de lichide
  • Edemul
  • Celulita
  • Vergeturile

De asemenea, se foloseste si pentru prevenirea aparitiei venelor varicoase, precum si inainte si dupa procedura de liposuctie.

Presoterapia este contraindicata:

  • Femeilor insarcinate
  • Pacientilor cu insuficienta cardiaca sau renala
  • Persoanelor cu tensiune arteriala, vene varicoase sau tromboza venoasa profunda (TVP)
  • Persoanelor astmatice.