Tipuri de lasere folosite in epilare definitiva

07/05/2021
Looking for a keypad Nokia phone and can't find one? We still have them! (Demo)

TIPURI DE LASERE FOLOSITE IN EPILARE DEFINITIVA

Aceste lasere au fost aprobate de catre FDA( Food and Drug Administration) pentru a fi folosite in epilarea definitiva deoarece s-au dovedit a fi eficiente, rapide si sigure in indepartarea firelor de par nedorite.

Ruby – 694 nm

Laserul Ruby este unul dintre cele mai vechi tipuri de lasere folosite pentru indepartarea firelor de par si este indicat pentru pielea foarte deschisa la culoare datorita absorbtiei ridicate de melanina. Este eficient si pentru firele de par fine si deschise la culoare.

Nu se recomanda a se folosi pe piele medie – inchisa sau bronzata deoarece exista un risc crescut de arsuri si depigmentare.

Alexandrite – 755 nm

Laserul Alexandrite este eficace pe o gama larga de tipuri de piele, de la cele foarte deschise pana la tenurile creole si poate indeparta si firele de par mai subtiri sau deschise.

Lungimea de unda de 755 nm este mai putin absorbita de melanina decat cea a laser-ului Ruby de 694 nm, si penetreaza mai adanc pielea.

Poate trata mai rapid o suprafata mai mare a pielii datorita spotului de dimensiune mai mare si cresterii ratei de repetare.

Nu este potrivit pentru tipuri de piele mai inchise deoarece poate provoca depigmentare si arsuri usoare.

Diode – 808 nm

Diode este cel mai nou si cel mai folosit laser in prezent in epilare definitiva.

Are o lungime de unda mai lunga, prin urmare penetreaza mai profund pielea. Un alt avantaj al laserului Diode comparativ cu laserele Ruby si Alexandrite consta in latimea mai lunga a pulsului si racirea de contact a capatului de tratament.

A fost conceput pentru a trata tipuri de piele deschise pana la cele inchise. Actioneaza cel mai bine asupra firelor de par groase si aspre.

Prezinta un risc scazut de decolorare si lezare a pielii.

De asemenea, se diferentiaza de celelalte lasere folosite in epilare definitiva prin modul in care este generata unda laser. Echipamentele Laser Diode au la baza un sistem de diode-semiconductori care produc energia luminoasa a laserului.

Nd: YAG – 1064 nm

Laserul Nd: YAG reprezinta cel mai sigur laser pentru pielea de culoare maro inchis si neagra (V si VI) deoarece lungimea de unda de 1064 nm are o absorbtie relativ scazuta de melanina protejand astfel pielea de leziuni epidermice.

In modul Q-switched, laserul Nd:YAG produce 2 lungimi de unda: una in zona infrarosie a spectrului de lumina (1064 nm) si al doilea fascicul de 532 nm lungime de unda - util  pentru leziunile superficiale ale pielii. Q-switching se refera la tehnica de a face laserul sa produca un fascicul de intensitate mare in impulsuri foarte scurte.

Laserul Nd: YAG Q-switched avand latimea scurta a impulsurilor produce un fenomen de vibratie fotoacustica care impreuna cu procesul de fototermoliza distrug bulbul firului de par.

Laserul Nd: YAG este sigur pentru toate tipurile de piele, dar mai putin eficient pentru firele de par fine si foarte deschise.

Spre deosebire de celelalte tipuri de lasere prezentate mai sus, in cazul laserului Nd: YAG, capatul de tratament nu face contact direct cu pielea. De asemenea, spotul energiei luminoase este mai mic.

Deoarece prezinta un grad de absorbtie mai scazut de melanina (pigment care da culoare pielii, parului, etc.) sunt necesare un multe sedinte de tratament pentru a obtine rezultate optime.